روز ولنتاین فرا رسیده است و بسیاری از زوج ها در حال جشن گرفتن هستند، اما برای برخی، شکلات تنها عشق واقعی آنهاست. Elvira de Mejia، استاد علوم غذایی در دانشگاه ایلینویز Urbana-Champaign's College of Agricultural, Consumer and Environmental Sciences (ACES)، فواید سلامتی شکلات های تیره، سفید، شیری و حتی روز ولنتاین را بررسی می کند.
شکلات حاوی ترکیبات فنلی بیشتری است - به ویژه فلاونوئیدها (فلاوانول ها) مانند کاتچین و اپی کاتچین -؛ از هر غذای دیگری این ترکیبات دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی بسیار بالایی در بدن ما هستند. همانطور که می دانیم استرس اکسیداتیو و التهاب دو عامل اصلی هستند که بر ایجاد بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی عروقی تأثیر می گذارند. بنابراین اجزای اصلی موجود در کاکائو مسئول واسطه التهاب و استرس اکسیداتیو هستند.
چیزی که ما کاکائو یا کاکائو می نامیم، دانه خشک و کاملا تخمیر شده میوه است که بعداً به شکلات تبدیل می شود. بنابراین شکلات واقعاً جامدی است که از ترکیب محصولات مشروب کاکائو و کره کاکائو در کنار مقدار زیادی شکر به دست میآید. درصد کاکائو روی بسته های شکلات نشان دهنده نسبت مشروب کاکائو است. نوع شکلات مصرفی در ایالات متحده عمدتاً شکلات شیری است که معمولاً فقط حاوی 10 تا 12 درصد مشروب کاکائو است. شکلات های شیرین، تلخ یا تلخ باید حداقل 35 درصد از مشروب کاکائو داشته باشند، جایی که شما شروع به دیدن فواید سلامتی می کنید. شکلات سفید فقط حاوی کره کاکائو است، حداقل 20 درصد وزنی، اما نه مشروب کاکائو. این باعث می شود مصرف آن کمتر توصیه شود زیرا حاوی آن ترکیبات سالم نیست.
مطالعات زیادی وجود دارد که فواید شکلات برای سلامتی مرتبط با دیابت، پاسخ ایمنی، بیماری های قلبی عروقی، کاهش فشار خون بالا و تصلب شرایین را نشان می دهد. چندین مورد از این مطالعات اثرات 30 تا 50 گرم شکلات در روز را مورد آزمایش قرار دادند، اما گزارشهایی از پاسخهای سلامتی مثبت برای انفارکتوس میوکارد با تنها 7.5 گرم در روز وجود دارد. مطالعات دیگر ادعا می کنند که یک تا سه وعده در ماه یا یک تا دو وعده در هفته می تواند به طور قابل توجهی میزان بستری شدن در بیمارستان نارسایی قلبی یا مرگ را در مقایسه با عدم مصرف شکلات در رژیم غذایی کاهش دهد. با این حال، در حال حاضر، هیچ توصیه رسمی برای مصرف شکلات وجود ندارد.
ما باید مراقب محتوای شکر و کره کاکائو باشیم زیرا ممکن است حاوی کالری و چربی اشباع باشد. همچنین، برای مثال، محصولات شیری که به شکلات اضافه میشوند، میتوانند فراهمی زیستی ترکیبات مفید را در صورت تعامل پروتئینها و ترکیبات فنلی با یکدیگر کاهش دهند. اشکالی ندارد که از شکلات های روز ولنتاین لذت ببرید، اما به اندازه یک رژیم غذایی متعادل! از مصرف شکلات سفید یا شیری پرهیز کنید و سعی کنید تا حد امکان شکلات تلخ بخورید تا بتوانید در حین تفریح و جشن گرفتن روز ولنتاین از فواید سلامتی آن بهره مند شوید.